Тръмп забранява приложението "Tik Тok" в САЩ

"Microsoft" преговаря да закупи дела на ByteDance в приложението

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 01 August 2020 10:31 >
Тръмп забранява приложението "Tik Тok" в САЩ
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме още днес действия за забрана на приложението "Тik Tok" на територията на САЩ, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
По-рано беше публикувана информация, че администрацията на Тръмп планира да нареди на китайското предприятие ByteDance да продаде дела си в приложението. Вчера американски медии съобщиха, че софтуерният гигант «Microsoft» води преговори да го закупи.

"Що се отнася до ТикТок, забраняваме ги на територията на САЩ", заяви Тръмп пред медиите на борда на президентския самолет «Еър форсе уан», с който се връщаше от Флорида. Президентът каза, че може да използва извънредни икономически правомощия или указ, за да наложи това решение.

Видеоприложението предизвиква опасения в САЩ, че китайското правителство може да цензурира критични към него клипове, или да получи информация за потребителите, отбелязва Асошиейтед прес. Компанията настоява, че не цензурира клипове и не би предоставила на Пекин данни за американски потребители, дори ако китайските власти поискат това.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ