Северна Корея съобщи за първи случай на коронавирус

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 26 July 2020 08:57 >
Северна Корея съобщи за първи случай на коронавирус
Източник: архив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун свика извънредно заседание на политбюрото на Корейската трудова партия.
Северна Корея съобщи за първи предполагаем случай на коронавирус, предаде Ройтерс, като цитира държавната информационна агенция КЦТА.

Предполагаемият случай е открит у човек, върнал се в Северна Корея на 19 юли. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун свика вчера извънредно заседание на политбюрото на Корейската трудова партия. Очаква се да бъде обсъдено "извънредното събитие, случило се в град Кесон".

Мнозина се съмнавят в истиността на данните подавани от тоталитарната, защото съседната Южна Корея преминава вече втора епидемична вълна от март досега

Южна Корея има общо 14 092 случая и 298 починали по време на епидемията в страната. 113-те случая днес са най-високото ниво от 31 март.

Междувременно заразените по света надхвърлиха 16 милиона души, съобщава американският университет "Джонс Хопкинс", който води статистика в тази насока въз основа на
информации на международни организации и местни власти,предаде ТАСС.

Заразените по света са 16 046 986, като от тях 644 582 са починали от усложнения, причинени от новия коронавирус. 4 178 021 са случаите в САЩ. Следват Бразилия с 2 394 513 случая на зараза и Индия с 1 385 635 случая на зараза.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ