Борисов с отрицателен тест за Covid-19

Премиерът е бил карантиниран и не дойде в парламента на обсъждането на рокадите в кабинета

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 24 July 2020 14:24 >
Борисов с отрицателен тест за Covid-19
Източник: БТА
Бойко Борисов събира извънредно кабинета, заради изводите на Венецианската комисия.
Премиерът Бойко Борисов е с отрицателен тест за Covid-19, стана ясно от съобщение на пресслежбата на кабинета. Сутринта Борисов не присъства в парламента на гласуването на промените в кабинета, което беше обяснено с това, че е карантиниран, след като вчера следобед началникът на кабинета му Деница Желева е дала положителен резултат. Въпреки, че резултатът от вчерашния тест на премиера е бил отрицателен, днес му е направен втори, който също не е показал зараза. Заедно с Борисов отново са тествани Деница Желева, както и членовете на екипа му. На всички резултатите са отрицателни.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима.

По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове, се посочва в съобщението.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ