Правителството удължи извънредната обстановка до 31 юли

Мотивът за удължаването е, че за периода от 9 юни до момента се отчита значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи в страната

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 July 2020 18:05 >
Правителството удължи извънредната обстановка до 31 юли
Министерският съвет прие днес решението за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка в страната до 31 юли 2020 г., предаде БГНЕС. Мотивът за удължаването е, че за периода от 9 юни до момента се отчита значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи в страната. Според правителството пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.

Към 15 юли данните на Единния информационен портал сочат, че общият брой на заразените в страната достига 7645 души, излекували са се 3663, а жертвите на пандемията са 283. Активните случаи са 3 699.

234 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас през последните 24 часа. За този период са починали 7 души.

Властите заявяват, че удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, ще даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ