Рекорд: 330 нови случаи на Covid-19

Починали са трима души

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 10 July 2020 08:45 >
Рекорд: 330 нови случаи на Covid-19
Източник: Shutterstock
Броят на заразените с Covid-19 в България се увеличи с рекордните 330 случая за денонощие, нараствайки с 90 спрямо 9 юли, показват данните на Министерството на здравеопазването. За последните 24 часа са направени 3686 PCR теста, което показва и доста висок процент на позитивните тестове - 9% от всички при 5,5-6% средно за последните дни.

От днес влизат в сила и нови ограничителни мерки, наложени от здравния министър Кирил Ананиев. Не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки. Не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.). 

София продължава да е основният източник на новозаразени със 140 случая, но бум на Covid-19 се наблюдава и в Пловдив (42), Варна (21), Благоевград (19), Перник (9). 14 от ноните случаи са при лица - медицински служители, като от тях 4 са установени при лекари и 6 при медицински сестри.

525 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 28 се намират в интензивни отделения или клиники. В сравнение с предходния ден боят на хоспитализираните се увеличива с 27, но този на настанените в интензивни структури намалява с 1.

262 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус. Три са новите случаи от последното денонощие. Починали са жена на 75 г. с диабет, жена на 79 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания, и жена на 74 г. с пневмония, за която също няма информация за придружаващи заболявания.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ