Спад на заразените от Covid-19 при по-малко тестове

Четирима са починали през последното денонощие

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 06 July 2020 08:47 >
Спад на заразените от Covid-19 при по-малко тестове
Източник: Shutterstock
Рязък спад на заразените от новия коронавирус показват данните за последното денонощие. Но и тестовете, които са направени, са около 3 пъти по-малко от обичайните. По данни на Министерството на здравеопазването за последното денонощие Covid-19 е установен при 63 лица на базата на 923 теста.

София продължава да е основният източник на заразени - с 23 случая. Следващ по ред е Кюстендил - с 9 случая. По морето степента на зараза е ниска - има 2 случая във Варна и нито един в Бургас.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени в България към момента, са общо 5740. От тях 2579 са активни. 2915 са излекуваните лица, 17 от които са регистрирани през изминалото денонощие.

458 са пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 28 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Националната информационна система показва, че у нас коронавирусна инфекция е потвърдена при 448 лица-медицински служители. Два нови случая на лекар и медицинска сестра са установени през последните 24 часа.

246 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Пет са новите случаи от изминалото денонощие. Починали са жена на 83 г. със сърдечно и неврологично заболяване, мъж на 63 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 86 г. със сърдечно заболяване и астма, мъж на 47 г., за когото липсва информация за придружаващи заболявания, и мъж на 65 г. със сърдечно и други придружаващи заболявания.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ