Премиерът отказва да затяга противоепидемичните мерки

Слушам Мутафчийски, но и Мангъров. Трябва да живеем, каза Бойко Борисов

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 05 July 2020 12:34 >
Премиерът отказва да затяга противоепидемичните мерки
Източник: Фейсбук
Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли възможността за ново затягане на противоепидемичните мерки при повишаващия се брой заразени с коронавирус. За последното денонощие те са 180 при 2591 направени теста. Оздравели са само шестима, а двама са починали.

„Колкото и гадна да е тази болест, няма да затворим юли и август. Слушам Мутафчийски, но и Мангъров“, заяви премиерът, докато пътува до Черноморието, за да инспектира разширената и модернизирана пречиствателна станция за отпадни води в Китен и да открие 6-километровия обходен път при Поморие. Премиерът, който отново шофираше джипа, сам установи засиления трафик и отчете като напълно естествено желанието на хората да почиват. Според него не е нужно да се издават нови ограничителни заповеди, а хората сами да спазват ограниченята. Правителството подсилвало болниците, увеличена бе и цената на кличината пътека за Covid-19.

„Ако питам щаба, те ще ми предложат още днес да затворим всичко. Пазете се, не се скупчвайте, пазете дистанция, дезинфекцирайте – тряба да живеем. Защо искате заповед“, обърна се премиерът към журналистите и към опозицията и заяви, че стопанският живот трябва да продължи.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ