Служителите на УниКредит Булбанк събраха над 90 000 лв. за борба с COVID-19

Заетите във финансовата институция подкрепиха с лични средства 10 организации, които работят в различни направления и места в страната

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 03 July 2020 06:51 >
Служителите на УниКредит Булбанк събраха над 90 000 лв. за борба с COVID-19
Служителите на УниКредит Булбанк, заедно с Фондация УниКредит, събраха 91 567 лв. в полза на най-уязвимите групи, които силно пострадаха от разпространението на COVID-19. Събраните средства бяха разпределени поравно между 10 граждански организации.

В началото на пандемията УниКредит Булбанк дари средства на „Пирогов“ за покриване на възникналите извънредни медицински нужди, на Министерство на здравеопазването за подкрепа работата на лабораториите и купуване на тестове за COVID-19 и на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на Кризисния щаб. Общата стойност на даренията беше 225 000 лева.

По-късно чрез вътрешната дарителска кампания УниКредит Булбанк помогна на социалнипредприемачи, хора с увреждания или в крайна бедност, възрастни хора, жени, пострадали от насилие.Служителите подкрепиха с лични средства 10 организации, които работят в различни направления иместа: фондация „Св. Николай Чудотворец“ и Чудната градина, фондация Светът на Мария и технияКетъринг Bon Appétit, Арт ателие Творилница, Клуб на Нестопанските организации в Търговище,фондация „Здраве и социално развитие“, Каритас София, Проект Северозапад, сдружение„Граждански инициативи – гр. Ловеч“, фондация „Асоциация Анимус“, Проект #задоброто.

„Радвам се, че колегите подкрепят усилията на УниКредит в България за справяне с последствията от разпространението на COVID-19. Личната ангажираност на всеки един от тях, който дарява собствени средства с голямото желание да помогне нуждаещи се хора, ме кара още веднъж да се гордея, че заедно изграждаме и поддържаме една достойна социално отговорна компания.“, сподели Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС.

За да се включат възможно най-много служители, даряването беше лесно организирано чрез мобилното банкиране на УниКредит Булбанк. Специално генериран QR код към открита за целта сметка се сканира с приложението Булбанк Мобайл и дарителят е готов да направи трансфера. Целият процес отнема 30 секунди. Това е иновативен, удобен и бърз начин за даряване, който улеснява целия процес и може да направи дарителите още по-активни.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ