Рекорден брой PCR тестове у нас - 4525

Огнище на зараза има в завод за авточасти в Смолян

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 30 June 2020 09:18 >
Рекорден брой PCR тестове у нас - 4525
Рекорден брой PCR тестове бе направен в последното денонощие на юни, от началото на епидемията от коронавирус – 4525, сочат данните от Единния информационен портал. 140 от тях са били положителни. Четирима души са починали, 74 са оздравели.

Според държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев само 4-5% от заразените се хоспитализират, а едва 1/5 изобщо показват признаци на заболяване.

Най-много новозаразени с Covid-19 има в Смолянска област, главно заради огнището на зараза в завода за автомобилни части в Смолян. Работниците са тествани по инициатива на управата на предприятието. Смените са силно разредени, отменено е съвместното пътуване до работното място, а всеки получава храна в индивидуален пакет.

В столицата заразените в последното денонощие са 21.

 Над 10,2 млн. души по света вече са заразени с Covid-19, починалите са над 502 000. 

ПредупреждениеНай-лошото с пандемията може би тепърва предстои, предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус. Неговото послание към правителствата остава: „Тествай, проследявай, изолирай и карантинирай!“.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ