Шеф във Фед с основен сценарий за втора вълна през есента

Кредитните институции трябва да спрат да изплащат дивиденти и да увеличат капитала, за да повишат гъвкавостта си, казва Нийл Кашкари

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 20 June 2020 11:00 >
Шеф във Фед с основен сценарий за втора вълна през есента
Президентът на Федералния резерв на Минеаполис Нийл Кашкари.
Президентът на Федералния резерв на Минеаполис Нийл Кашкари посочи пред телевизия CBS, че неговият основен сценарий предвижда втора вълна от коронавирус в САЩ, вероятно тази есен.

Говорейки за предаването Face on the Nation, Кашкари заяви, че очаква нивото на безработица да се покачи отново в случай на втората вълна на пандемията, подчертавайки, че "реалното ниво днес вероятно е около 20 на сто".

Ако продължи, пандемията може да предизвика финансова криза. В този случай банките ще бъдат изправени пред големи загуби, въпреки че имат повече капитал в сравнение с нивата преди предишната криза през 2008 година, който обаче "не е достатъчен", посочи централният банкер.

Той добави, че кредитните институции трябва да спрат да изплащат дивиденти и да увеличат капитала, за да повишат гъвкавостта си.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ