Борисов съветва българите да не протестират срещу туристическия бранш

Няма лоша реклама, казва премиерът за новия запис

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 June 2020 11:29 >
Борисов съветва българите да не протестират срещу туристическия бранш
Източник: БТА
Премиерът Бойко Борисов призова българите да подкрепят местния туризъм в деня, в който Гърция отвори границите си за туристи от широк кръг дъжави, сред които и България. 

„Решили сме днес да отворим границите. Ето един прекрасен пример българите да подкрепят туристическия бранш, а да не протестират срещу българския туристически бранш, избирайки други туристически дестинации. Това е протест. Браншът трябва да привлече половин милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Туристическият бранш трябва да каже на хората – елате, хотелите са ни по-хубави, по-чисти, по-сигурни”, заяви Борисов по време на инспекция на пътя Ботевград-Мездра, предаде БГНЕС.

„Редно ли е да даваме пари, а българите, платежоспособните, да отиват в Гърция. Ние даваме пари – ето 60/40, но диалогът е с хората – те трябва да рекламират”, посочи още премиерът.

По повод появилия се аудиозапис, който, ако е автентичен, демонстрира за злоупотреба с власт, Борисов каза, че не го притеснява: „Няма лоша реклама, каквото иска да говорят, да обясняват”, каза още той. За бизнесмена Васил Божков, който продължава да се укрива в Дубай и оттам почти ежедневно атакува управляващите с послания във фейсбук, министър-председателят заяви: „Божков да се върне да си плати данъците”.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ