НА ЖИВО: SpaceX изпраща двама астронавти до Международната космическа станция

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 May 2020 18:55 >
НА ЖИВО: SpaceX изпраща двама астронавти до Международната космическа станция


Днес от Флорида НАСА ще изстреля кораба SpaceX с двама астронавти на борда. Те ще пътуват до международната космическа станция с ракета и капсула, осигурени от частната компания нa Илън Мъск. Ако всичко премине по план, този нов модел на работа ще бъде възприет изцяло.

Обикновено НАСА е собственик на космическите си кораби, но последния такъв беше изстрелян през 2011-та. И докато журналистите се събираха край стартовата площадка, на нея се появи двуметров алигатор.

„Тази стая е празна. Ще се радваме да е пълна. Ще се радваме да е пълна с репортери, ще се радваме да е пълна с ентусиасти, но за съжаление сме в средата на пандемията от коронавирус. Нашата страна премина през много, но това е уникален момент, в който цяла Америка може да спре и да погледне как правим нещо невероятно отново – и това е изстрелването на американски астронавти на американска ракета от американска земя”, каза Джим Брайдънстайн, администратор на НАСА.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ