Детската болница ще се строи наново на старото място

От нещо, заченато с проблем, винаги ще има недоволни, аргументира се премиерът за разрушаването на недовършената постройка

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 May 2020 13:36 >
Детската болница ще се строи наново на старото място
Източник: БТА
Премиерът Борисов прие в кабинета си представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница.
Националната многопрофилна детска болница ще бъде построена изцяло наново, на мястото на започнатата преди 30 г., но недовършена сграда в двора на Александровска болница. Това обяви премиерът Бойко Борисов на среща с представители на протестиращите срещу ползването на почти завършената до груб строеж сграда. Месеци наред скелето предизвиква спорове и протести в родителските и архитектските среди.


Недовършената от близо 3 десетилетия сграда, която ще бъде съборена.

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“, каза министър-председателят.

„Ние предлагаме един конкретен план, който в общи линии да ни доведе до една наистина детска модерна болница. За нас това е кауза много отдавна“, посочи Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

„Това е историческо решение за нас. Няма страна в Европа без национална болница“, доволна бе и Петкана Бакалова от Камарата на архитектите в България.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ