Танцовите зали, читалищата, театрите и оперите ще работят и на закрито

Изискването е на отрики пространства капацитетът на публиката да бъде до 50%, а на закритите сцени – до 30 на сто

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 26 May 2020 18:01 >
Танцовите зали, читалищата, театрите и оперите ще работят и на закрито
Източник: БТА
Танцови ансамбли протестираха на 24 май с искане на отваряне на залите.
Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов, предаде БНР.

Според Милена Налбантова, посланик за България на Световната артистична танцова федерация двете страни са се договорили в обектите да се работи с не повече от 20 души едновременно, като на един човек трябва да се падат 4 кв. м.

 „Това, което беше много важно да разрешим като проблем, е, че се отварят абсолютно всички зали – читалища, културни домове, младежки центрове, физкултурни зали и салони, военни клубове“, добави тя.

Театрите също могат вече да играят постановки на закрито, каза след срещата Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

„Всички открити пространства – капацитетът на публиката да бъде до 50%, а на закритите сцени – до 30% капацитет на публиката. И това е отново временна мярка. Мерките са едни и същи за читалищните театрални сцени и театрите, които са под опеката на министерството на културата“.

Поканата за срещата дойде след протест за отварянето на залите на 24 май.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ