Президентът Румен Радев: Ако аз управлявах, нямаше да се краде (Обновена)

"Откакто ни управлява господин Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души", каза президентът. "При управлението на партията на Румен Радев мрат повече", контрира Борисов

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 19 May 2020 11:38 >
Президентът Румен Радев: Ако аз управлявах, нямаше да се краде (Обновена)
"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява господин Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души". Това каза президентът Румен Радев в Елин Пелин, където е на посещение.

"Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали", каза още Радев по адрес на премиерът Бойко Борисов.

Държавният глава припомни, че през февруари сне доверието си от правителството. "От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността", добави Радев.

Той коментира и провелия се миналата седмица протест на проруската партия "Възраждане" срещу правителството, на който обаче имаше и плакати срещу ваксините. Радев обаче наблегна на действията на полицията.

“Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права”, каза той. По думите му е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.

Премиерът Бойко Борисов отговори задочно на Радев. При управлението на партията на Румен Радев (БСП - бел.авт.) мрат повече, каза той. Борисов се облегна на данни, според които през 2005 година има 113 хил. починали, а през 2019 г. 108 хил. Премиерът отбеляза и че по време на неговото управление са се родили над 770 хил. деца, което е със 170 хил. повече от починалите.

Борисов добави, че за 3-4 месеца управление на служебното правителство, сформирано от Румен Радев, са се запомнили "много скоростно желание да се похарчат за грипените милиарди и липсата на над 100 млн. лева в митниците заради бум на контрабандата".

Премиерът изчисли, че след като Румен Радев е държавен глава и главнокомандващ в продължение на четири години, поне 200 хил. от умрели са по него време.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ