"ИЗБИРАМ 380" стартира с инфоточка на фермерски пазар пред агроведомството

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 May 2020 18:15 >
"ИЗБИРАМ 380" стартира с инфоточка на фермерски пазар пред агроведомството
Националната информационна кампания ИЗБИРАМ 380, която популяризира баркода на българските продукти - 380, ще проведе първата си среща с потребители по време на седмичния фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“ на 20 май 2020 г, който традиционно се провежда пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). 

В рамките на специализирана инфоточка всеки желаещ ще може да задава въпроси на екипа на „Избирам 380“ относно предимствата на българския баркод и начините да подкрепи родните производители. Организаторите на инициативата неслучайно избират именно фермерския пазар за първото си събитие „на живо“. 

Една от основните цели на инициативата е да подкрепи производителите на местни храни, чиито продукти са 100% родно производство.

Кампанията е с продължителност 12 месеца и предвижда рекламни и маркетингови активности за промотиране на българските производители, в партньорство с търговски вериги и фермерски вериги в цялата страна. Инициативата цели да популяризира качествените български продукти и да насърчи осъзнатия избор за пазаруване на стоки и услуги с българския префикс на баркода - 380.

„Избирам 380“ се организира от Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) и Agrozona.bg в партньорство с МЗХГ и БАБХ. В инициативата вече се включи BILLA, общините Бургас, Добрич, Тетевен, Борино, Банско и Столична община р-н Младост. Официални медийни партньори са БНР, Агенция „Фокус“ сп. Икономист и Агро ТВ. 

Eжеседмичният фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. Пред МЗХГ със своята продукция се представят ферми и малки производители, които правят автентични храни от натурални продукти и по традиционни български рецепти. Всички участници са регистрирани по Наредба 26 за преработка във фермата и преки продажби. Мнозина от тях са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 

На 20 май очакваме всички, които държат да се хранят здравословно и предпочитат родните храни, да дойдат на фермерския фестивал, за да се запознаят с възможностите да правят информиран избор за покупка.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ