Сидеров на свобода срещу 100 000 лв.

Лидерът на "Атака" се сдоби с ново досъдебно производство - за заплахи срещу разследващите

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 April 2020 15:31 >
Сидеров на свобода срещу 100 000 лв.
Лидерът на "Атака" и общински съветник Волен Сидеров излиза от ареста срещу 100 000 лева, предаде БТА. Сумата е сбор от две парични гаранции от по 50 000 лв., съобщават от прокуратурата.

Едната е по първото досъдебно производство срещу него, което е за обвинения в нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение. Сидеров бе подведен, заради призива му към българския народ да отиде на църква на Великден, за да покаже, че Бог е над генерал Венцислав Мутафчийски.

Втората гаранция е по ново досъдебно производство срещу лидера на „Атака“ - два текста от НК за отправени заплахи срещу разследващите, които целят те да не изпълнят задълженията си. Сидеров има 14 дни да внесе гаранцията, ако иска да остане на свобода.

Вчера Волен Сидеров бе задържан за 24 часа. Той се яви сам в полицията, придружен от адвокат, след като стана ясно, че е обявен за общодържавно издирване. Според прокуратурата „лицето, след редовно призоваване в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане“.

Премиерът Бойко Борисов коментира днес, че „Сидеров, и Каракачанов са коалиционни партньори, но виждате, МВР и прокуратурата не ги гледат кой какъв е“. Добавяйки Каракачанов, Борисов визираше глобата срещу вицепремиера, наложена му за това, че седи на пейка в градинка с член на екипа си.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ