Сидеров го грози затвор, водят го под конвой в полицията

Лидерът на "Атака" заплашва полицаи и прокурори

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 April 2020 17:05 >
Сидеров го грози затвор, водят го под конвой в полицията
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който е общински съветник в София, получи две обвинение от Софийската районна прокуратура за нарушение на разпоредби за предотвратяване на широко разпространена заразна болест, за което се предвижда затвор до 3 години. Наложена му бе и мярка за неотклонение парична гаранция от 50 000 лв.
 
Сидеров призоваваше хората да излязат масово на Великден и да не  слагат маски в храмовете, а да застанат с открито лице пред Бога. Вчера Сидеров е попречил да му бъде връчена призовка да се яви в Столичната дирекция на вътрешните работи, за което му е повдигнато също обвинение.

При явяването си днес в СДВР пък партийният лидер е отказал да покаже документи за самоличност и си е тръгнал, като е заплашил, че ще заведе дело срещу прокуратурата за това, че е разгласила часа на явяването му в полицията и е информирала медиите.

В тв предаване на 13 април пък Сидеров е отправил закани към прокурора и разследващия полицай: „Правете си сметка тези, които сега сте готови да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“. За това го грози разследване и ново обвинение.

Разследващият полицай е разпоредил Сидеров да бъде доведен принудително в столичната полицейска дирекция.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ