"Енигматични вариации" с Васил Михайлов

Виолета Цветкова
Виолета Цветкова / 09 February 2020 19:31 >
"Енигматични вариации" с Васил Михайлов
в "Енигматични вариации" Васил Михайлов и Милан Миланов влизат в образите на съперници за любовта на една жена
„Енигматични вариации”, „Г-н Ибрахим и цветята на Корана”, „Развратникът”, „Сектата на егоистите”, „Евангелие според Пилат”, „Моят живот с Моцарт”… Зад всички тези прекрасни текстове стои едно и също име: Ерик-Еманюел Шмит. Френският писател, драматург и режисьор е познато име у нас, затова всяка постановка на негова пиеса предизвиква интерес. А интересът към премиерния спектакъл „Енигматични вариации”, поставен от Георги Михалков в театър „Българска армия”, прерасна в искрена възхита.

Двама приятели и колеги – колосът на трупата, почти 82-годишният Васил Михайлов, и Милен Миланов – влизат в образите на съперници за любовта на една жена. За първия тя е била щастие преди години, но откакто са разделени, всеки ден си пишат писма, без той да знае, че тя е омъжена. А вторият я обича дори когато любовта им вече я няма. И прави неща, които превръщат историята на тримата в енигматичен роман. Как? Открийте на сцена „Максим”.

Васил Михайлов и Милен Миланов играят с лекота, сякаш не са актьори, а реалните персонажи на Шмит. Всеки със своята проклетия, изобретателност и ранима душа. Истинска наслада за публика, която не търси шоу, а театър. Следващите представления са на 14 и 25 февруари.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ