Скромни бизнес нагласи във Франция през януари

Статистиците отбелязват отстъпление от нивата спрямо месец по-рано

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 22 January 2020 15:43 >
Скромни бизнес нагласи във Франция през януари
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
През януари общото бизнес доверие във Франция отстъпи слабо от нивото от предходния месец, но при подобряване на нагласите в промишлеността, показват данни на официалната френска статистика Insee.

Индексът, измерващ общия бизнес климат във втората по сила икономика на еврозоната, се понижи през януари до 104 пункта от 105 пункта в края на предходната година, но продължава да се задържа стабилно над дългосрочно осредненото ниво от 100 пункта.

Индексът, оценяващ доверието в промишления сектор на Франция, обаче нарасна до 100 пункта от 98 пункта през декември, когато достигна най-ниско ниво от 2015-а година.

Индикаторът за бизнес доверие в сферата на услугите стабилизира за втори пореден месец на ниво от 107 пункта, този при търговията на дребно спадна рязко до 104 от 108 пункта, а в строителството остана на декемврийското ниво от 111 пункта.

Френското бизнес проучване е факт само ден, след като немският институт Ifo отчете подобряване на бизнес нагласите в Германия през първия месец на новата година. Индексът Ifo на икономическите очаквания нарасна през януари до най-високо ниво от 2015-а година насам.

Вниманието на инвеститорите се насочва към следващата седмица, когато ще бъдат представени проучванията за потребителските нагласи в Германия и Франция. Индексът на потребителските нагласи в Германия на института GfK ще бъде оповестен на 29-и януари, когато ще станат ясни и резултатите от проучването на потребителското доверие във Франция.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ