Спират една от инсталациите на ТЕЦ "Бобов дол"

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 19 January 2020 08:00 >
Спират една от инсталациите на ТЕЦ "Бобов дол"
Една от инсталациите на ТЕЦ „Бобов дол“ ще бъде спряна, тъй като не разполага с всички разрешителни от екоминистерството, съобщи пред БНР министърът на околната среда Емил Димитров.

„Ще има принудителна административна мярка, тази мощност ще бъде спряна и докато не си приведат всичките инсталации в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното разрешително, ми няма да работят. Ще работят всичко друго, но не и това, което са искали конкретно през тази мощност, тъй като няма сигурност в наблюдаващите контролни институции, че там нещо не се случва“, каза министър Емил Димитров след срещата в Министерски съвет за водната криза в Перник, която се проведе в събота.

 Емил Димитров повтори, че не е установено замърсяване на въздуха от дейността на ТЕЦ „Бобов дол“.

Междувременно прокуратурата започна разследване за евентуално замърсяване на околната среда, с което се създава опасност за здравето на хората. Прокурори, служители на ДАНС и полиция влязоха вчера в централата след сигнал, че там  се горят отпадъци без разрешително.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ