Емил Димитров поема околната среда и водите

По думите на Красимир Каракачанов, депутатът с прякор Ревизоро започва "тотални проверки-ревизии"

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 January 2020 13:34 >
 Емил Димитров поема околната среда и водите
Източник: БТА
Емил Димитров е предложен да заеме поста министър на околната среда и водите, съобщи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти в Министерски съвет, където се състоя Коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Министерството беше овакантено, след като Нено Димов подаде оставка, а прокуратурата му повдигна обвинение заради водната криза в Перник.

Емил Димитров е роден в Перник. Депутат от парламентарната група на "Обединени патриоти". В сайта на Народното събрание пише, че е икономист; преподавател; юрист.

По времето на правителството на Симеон Сакскобургготски Емил Димитров беше началник на Дирекция "Митници".

Каракачанов съобщи, че основната задача на Димитров ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се заеме с "тотални проверки - ревизии, на цялата система, която води, не само Перник, но и други градове, към опасността от създаване на подобно положение като в Перник".

Ние изразихме нашата позиция, че ние не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са провеждани години назад, каза Каракачанов за заседанието на коалиционния съвет. Той допълни, че Нено Димов, като министър на околната среда утвърждава графиците, които му подават ВиК дружествата, които не са на подчинени на Министерството. Загубите на вода от стената на язовира до водопреносната мрежа в Перник са близо един милион кубически метра на месец или 12 млн. кубически метра вода на година, изтъкна още Каракачанов.

Попитан дали е стабилна коалицията, след като има несъгласие с това Нено Димов да бъде изкупителна жертва, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви през журналисти, че не може да бъде категоричен "след този изключително неприятен коалиционен съвет".
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ