Кралицата одобри Мегзит

лизабет Втора е нарекла "конструктивни" водените днес разговори с най-висши членове на кралското семейство за бъдещето на принц Хари и Меган Маркъл

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 January 2020 10:32 >
Кралицата одобри Мегзит
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Британската кралица се е съгласила на "преходен период", по време на който херцогът и херцогинята на Съсекс ще прекарат времето си в Канада и Обединеното кралство, докато бъдат уточнени бъдещите отношения на двойката с кралския двор.

Елизабет Втора е нарекла "конструктивни" водените днес разговори с най-висши членове на кралското семейство за бъдещето на принц Хари и Меган Маркъл.

Заключителното решение за това как двойката ще организира тяхното време и финанси ще бъде взето в близките дни, но ще има „преходен период“, гласи изявлението от Бъкингамсикя дворец, след срещата на кралицата с нейния син принц Чарлз и внуците и принц Уилям и принц Хари, а Меган Маркъл ще се e включила в дискусиите по телефона от Канада.

"Моето семейство и аз напълно подкрепяме желанието на Хари и Меган да имат нов живот като младо семейство", е казала кралицата и е добавила, че макар и да предпочитат двамата да останат членове на пълно работно време в кралското семейство, те разбират и уважават желанието им да живеят по-независим живот, като останат ценена част от семейството.

"Има сложни неща за решаване от моето семейство и още работа за вършене, но аз поисках окончателното решение да бъде взето през следващите няколко дни", завършва изявлението си кралицата.

Миналата седмица херцогът и херцогинята на Съсекс изненадващо обявиха, че ще се оттеглят от част от кралските си задължения и ще се стремят към финансова независимост.

Очаква се принц Хари и Меган Маркъл да запазят сегашните си титли, но трябва да се изясни какъв ще бъде новият им статут, с какво ще им бъде позволено да се занимават, за да се издържат и как ще се осигурява охраната им.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ