8 лв на глас за партиите догодина

Парламентът взе решението след няколко часа на тежки дебати

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 05 December 2019 22:33 >
8 лв на глас за партиите догодина
Източник: Тони Тончев/S Media
Размерът на държавната субсидия за политическите партии за един получен действителен глас за 2020 г. е 8 лв., реши парламентът.

По предложение на Емил Димитров от "Обединени патриоти" депутатите се върнаха отново на гласуването на чл. 64, в който се определя размера на партийната субсидия, в законопроекта за държавния бюджет за 2020 г. и този път подкрепиха предложението на БСП за 8 лева субсидия на действително получен глас. "За" предложението гласуваха 182-ма народни представители, 1 беше "против" и 1 се въздържа.

Срещу връщането към този текст възразиха от ДПС, защото според тях е в нарушение на парламентарния правилник.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обаче подложи на гласуване процедурното предложение на Емил Димитров с аргумента, че правилникът не изчерпва всички ситуации. Тя се позова и на практиката от минали гласувания в Народното събрание.

Преди това пленарната зала на парламента отхвърли предложенията за партийна субсия от един и осем лева на спечелен глас. Това бяха съответно предложенията на управляващите и на БСП. Тогава ДПС гласува против и за двете предложения.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ