Huawei дава до 200 хил. евро ако някой хакне смартфон на компанията

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 25 November 2019 17:02 >
Huawei дава до 200 хил. евро ако някой хакне смартфон на компанията
Източник: Shutterstock.com
Huawei е провела среща с известни хакери и експерти по киберсигурност. Компанията е обещала на експертите щедри награди за намиране на уязвимости в софтуера на нейните смартфони.

Срещата с хакерите е проведена в Мюнхен, съобщава ITHome, като се позовава на известния блогър Azeria. На хакерите са обещани възнаграждения до 200 хиляди евро за хакване на смартфони Huawei – както на вече пуснати устройства, така и на очаквани модели.

Очевидно, Huawei иска да демонстрира пред властите на други държави стремежа си да предлага само защитени устройства. Както е известно, компанията е обвинявана от САЩ, че използва устройствата си за шпионаж в полза на китайското правителство.

Междувременно, изследователи от компанията Kryptowire откриха множество уязвимости във фърмуера и предварително инсталираните приложения на бюджетни смартфони под Android. Споменават се устройства от 29 марки, вкл. Cubot и Dogee, но също така Xiaomi, Samsung и Sony.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ