23 млн. евро са инвестирали турски фирми за половин година у нас

Общата им стойност в България е близо 1 млрд. евро

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 20 November 2019 13:06 >
23 млн. евро са инвестирали турски фирми за половин година у нас
Източник: Shutterstock.com
Турски компании проучват възможностите за инвестиции у нас. Като потенциални сектори на сътрудничество министърът на икономиката Емил Караниколов посочи иновациите, информационните технологии и телекомуникациите, машиностроенето и електрониката.

Близо един милиард евро са турските инвестиции в България, а само за първото полугодие на 2019-а турски компании са инвестирали у нас 23 милиона евро. Това съобщи министър Емил Караниколов при откриването на форума "Инвестиционната среда в България".

В събитието участват повече от 150 турски компании като част от посещението на представители на Световния турски бизнес съвет (DTIK) в България и предприемачи от секторите "Машиностроене", "Транспорт и логистика". "Електроника, електротехника", "Автомобилостроене", "Туризъм".

Караниколов отбеляза, че страната ни е лидер в региона по финансова стабилност и подчерта икономическия растеж:

"Обърнете внимание на кредитния рейтинг на България - той се подобрява всяка една година. Нашата икономика става все по конкурентоспособна - въпреки глобалните взаимоотношения между големите стратегически играчи, въпреки Брекзит, българската икономика се справя изключително добре", отбеляза икономическият министър.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ